Expositie

Hans Langbroek

en

Nicoline Nieuwenhuis

 

Schilderijen en Keramiek

mei 2018

Openingstijden

In de maanden februari, maart, mei, september, november en december worden in de galerie exposities georganiseerd, waar u van harte welkom bent.

- vrijdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zaterdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zondagmiddag 14:00 tot 17:00 uur

Met de kerstdagen is de galerie gesloten.

 

Zetten – april 2018.  Van 4 tot en met 27 mei 2018 loopt in Galerie de Sleedoorn een prachtige  expositie van Hans Langbroek en Nicoline Nieuwenhuis. Langbroek is voor de bezoeker van Galerie De Sleedoorn geen onbekende. Reeds eerder toonde hij zijn kleurrijke schilderijen. Hij exposeert samen met Nicoline Nieuwenhuis die haar subtiel gedecoreerde vazen en kommen laat zien; zij zijn vrienden en grote fans van elkaars werk. De feestelijke opening van deze tentoonstelling  is op zondagmiddag 6 mei 2018 om 15.00 uur. De galerie is geopend op vrijdag, zaterdag en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Hans Langbroek heeft altijd veel inspiratie opgedaan in het Zuid-Franse landschap en haar mooie dorpen en steden. Oude Franse gevels hebben tot vele schilderijen geleid in hun onuitputtelijke variatie. De bladeren van platanen die hun patronen in een eindeloos spel van licht en schaduw over die gevels leggen, blijven hem boeien en zijn het onderwerp van veel van zijn schilderijen geworden. Een ander thema van het werk van Langbroek zijn mensen, personages die iets met elkaar te maken hebben en zich tot elkaar verhouden. Die schilderijen kunnen vraagtekens oproepen, of juist een glimlach; in ieder geval zijn ze prikkelend voor  de fantasie van de beschouwer.

In deze expositie stelt Hans Langbroek zijn serie ‘waterspiegelingen’ tentoon. Een heel nieuw thema, waarin hij laat zien hoe mooi een bewegende wateroppervlak is en waarin het zijn omgeving spiegelt. Ook de gevels schommelen versnipperd in de golfjes. De afgevallen bladeren van de platanen liggen half op en half onder het water en vormen nieuwe patronen. Naast de waterspiegelingen zullen nog wat andere werken te zien zijn die goed passen bij dit thema.

‘Mij spreekt de blomme een tale;  Mij is het kruid beleefd;  Mij groet het altemale;  Dat God geschapen heeft’ Deze prachtige strofe van Guido Gazelle is het lijflied voor Nicoline Nieuwenhuis gebleken. Al vanaf haar jeugd tot en met nu. De natuur boeit haar altijd in al zijn verscheidenheid zoals wilde bloemen, waters en vogels. Zij ging naar de kunstacademie om het vak van boeken illustrator te leren er werd daarna gegrepen door de keramiek.  Peggie Breitbarth, kunsthistorica bekend binnen de keramiekwereld en daarbuiten, schreef over haar: "Sinds 1990 staat de ets-pers praktisch ongebruikt in de werkplaats en heeft de klei weer de overhand. Nicoline maakt potten en vazen die ze decoreert met de adem van de seizoenen in haar hoofd. Dagelijkse wandelingen met de hond in het bos en langs het klei-gat geven steeds opnieuw inspiratie. Haar in de mal gevormde vazen en kommen vinden hun weg via galeries in de regio en daarbuiten. Haar werk is tijdloos, sterk gebonden aan de beleving van de natuur; het onttrekt zich aan de waan van de dag. Het is ongecompliceerd en domweg mooi. Men kan het gebruiken, maar het valt niet echt in de categorie gebruiksgoed." Daar sluit Galerie De Sleedoorn zich heel graag bij aan!

De expositie loop van 4 tot en met 27 mei 2018

Uitnodiging

Persbericht

De feestelijke opening is op zondagmiddag 6 mei 2018 om 15.00 uur.

Een foto overzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.