31 januari tot en met 23 februari 2020.:

Anneke Dijkhuis en Hetty Blankesteijn

 
 

 

 

 
 
 
 
 

 

Openingstijden

In de maanden februari, maart, mei, september, november en december worden in de galerie exposities georganiseerd, waar u van harte welkom bent.

- vrijdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zaterdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zondagmiddag 14:00 tot 17:00 uur

Met de kerstdagen is de galerie gesloten.

Zetten – januari 2020.  Van 31 januari tot en met 23 februari 2020 loopt in Galerie De Sleedoorn een bijzonder mooie expositie van twee inspirerende kunstenaars. Anneke Dijkhuis toont met haar bijzondere glasobjecten en schilderijen haar grote liefde voor natuur en cultuur. Hetty Blankesteijn laat in haar prachtige bronzen beelden haar intuïtieve zoektocht zien naar het perfecte resultaat. De feestelijke opening van deze expositie is op zondag 2 februari 2020. Galerie De Sleedoorn is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur.

 

Voor Hetty Blankesteijn is haar atelier de plek waar zij de wereld om haar heen kan verlaten en terug kan keren naar haar eigen verbeeldingswereld. Waar ideeën en indrukken van alledag zich kunnen vertalen in concrete uitingen in was of in andere materialen die zij in de natuur verzamelt en waar zij haar eigen “bergen” kan beklimmen. Al spelend bezig zijn met de nieuwsgierigheid van een kind en altijd op zoek naar de perfecte beweging en het juiste ritme vindend in haar beelden, maken haar zoektocht schier eindeloos. Het is een spannende, uitdagende en avontuurlijke reis waar de intuïtie haar leidt naar het beeld dat gemaakt wil worden. Blankesteijn studeerde eind jaren tachtig af aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. De laatste jaren exposeert zij regelmatig in het buitenland o.a. in Bologna en Madrid. En ook nu is zij weer druk bezig zich voor te bereiden op een groepsexpositie in Parijs in februari a.s.

 

Zowel uit haar schilderijen als haar unieke glaswerk blijkt de liefde van Anneke Dijkhuis voor natuur en cultuur. Ze ontwikkelt een eigen stijl waarvan ze zegt voortdurend de grens op te zoeken tussen het impressionistische en het abstracte . Met oog voor contrast en compositie legt ze haar indrukken vast in ingehouden kleuren. Haar speciale interesse gaat uit naar rustige open landschappen, grote rivieren en het schitterende Waddengebied waarbij ze gebruik maakt van diverse technieken die ze ook in haar portretten toepast. Haar vele reizen hebben haar behalve in de schilderkunst ook beïnvloed/geïnspireerd  in haar glasobjecten die zijn voorzien van een titel en een beknopte beschrijving van de inspiratiebron. In deze creaties maakt ze o.a. gebruik van de glassfusion techniek.

 

Deze expositie loopt van 31 januari tot en met 23 februari 2020.

Een fotooverzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.