Februari 2021:

9 kunstenaars (verenigt in Kunstlokaal Bemmel)

Openingstijden

In de maanden februari, maart, mei, september, november en december worden in de galerie exposities georganiseerd, waar u van harte welkom bent.

- vrijdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zaterdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zondagmiddag 14:00 tot 17:00 uur

Met de kerstdagen is de galerie gesloten.

Negen Bemmelse kunstenaars tonen nieuw en zeer gevarieerd werk in Galerie de Sleedoorn

Zetten. Galerie de Sleedoorn organiseert van 27 november tot en met 20 december 2020 een bijzondere tentoonstelling van werk van negen Bemmelse kunstenaars, verenigd in Kunstlokaal Bemmel. Galerie de Sleedoorn is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur. In de galerie zijn de coronamaatregelen van kracht.

Te zien zijn schilderijen en aquarellen, van rivierenlandschappen tot portretten. Daarnaast een keur aan grafiek, zoals kleuretsen, fotopolymeer etsen, mezzotinten, van kleurrijk tot mysterieus donker en veelal geïnspireerd op de natuur. Ook worden bijzondere ruimtelijk werken geëxposeerd, van kleurig abstract tot keramische objecten geïnspireerd op de onderwaterwereld.

 

De natuur is aanleiding en onderwerp voor zowel Leons Swinkels in zijn rivierenlandschappen als voor Ans Derks. Zij geeft in haar natuurschilderijen uiting aan emoties. Betty Trienekens combineert in het werk de acties van het schilderen met ritmes en vormen uit de natuurlijke omgeving. Ingrid Reterink doet in haar olieverfschilderijen onderzoek in kleur.

Het ruimtelijk werk van Rezie Hendriks is vaak kleurrijk en over de top. Niet alles is wat het in eerste instantie lijkt te zijn. Terwijl de keramische objecten van Gradi Schoenmakers juist voor zich spreken, echter met de onderliggende boodschap dat de verstoring van het totale zeeklimaat door de mens wordt veroorzaakt.

Bijzonder is de veelheid aan grafiek. Joke Haverkate zoemt in haar kleurenetsen in op elementen en beelden uit de natuur, zoals  details van boerenwormkruid. Frank Timmermans toont fotopolymeer etsen. Hij daagt de beschouwer uit om een eigen persoonlijk beeld en associatie op te roepen. Willy van Kaam beoefent vooral de mezzotint omdat zij dat een fijne techniek vindt om te doen en zich mee uit te drukken.

Laat u verrassen door deze bijzondere kunstwerken,

 

Een fotooverzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.