Rondleiding school 1 (640x480) Galerie de Sleedoorn heeft een team Scholenproject Galerie de Sleedoorn. Zij organiseert in overleg rondleidingen voor scholen in de galerie. Een kunstenaar met een onderwijsachtergrond ontvangt de kinderen, leidt ze rond  in de galerie en licht de lopende expositie toe. Daarbij komen de kerndoelen aan bod (zoals kerndoel 55: kinderen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren: kijken en/of luisteren naar (beschouwen); nadenken over, een eigen mening vormen; communiceren, uitwisselen wat je ziet/hoort en wat je daarvan vindt).

Alle groepen zijn welkom, van groep 1 tot en met 8.

Deze activiteit is mogelijk op woensdag- en donderdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur en van 10.30 tot 11.30 uur, en op vrijdagmiddag. De kosten bedragen € 30,00 per groep.

 

U kunt uw groep(en), graag minimaal twee weken van te voren, aanmelden bij Henny van Daalen, coördinator voor Rondje Kunst voor de Basisschool, via de email.

Wij hopen uw school in het komende schooljaar te mogen ontvangen.

Galerie de Sleedoorn in de Hendrik Piersonstraat  11B in  Zetten is een actief onderdeel van de culturele omgeving in de gemeente Overbetuwe. Wij hebben een eigen expositieruimte aan de H. Piersonstraat 11a in Zetten. Daar organiseren wij per jaar zes à zeven tentoonstellingen met schilderijen en driedimensionale beelden en objecten. Onze expositiemaanden zijn september, november, december, februari, maart en mei.

In het weekend, op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag, zijn wij open voor publiek. Ook hebben wij een kunstuitleen, waar particulieren en organisaties kunstwerken kunnen huren.