‘Kunstcafé’  terug in Gemeente Overbetuwe

INLEIDING
Nadat Art Overbetuwe eind 2022 al haar activiteiten waaronder het Kunst- en Cultuurcafé had moeten beëindigen en het coronavirus voor verder isolement zorgde, bleek begin 2024 uit een enquête onder de 26 Overbetuwse leden van Kunstenaarscollectief ‘Het Venster’ echter weer sprake van nieuwe energie en positief élan. Om aan de gebleken behoefte elkaar te ontmoeten voor inspiratie en ontspanning tegemoet te komen is daarom een nieuw ‘Kunstcafé’ gestart dat is bedoeld voor kunstenaars en in kunst geïnteresseerden uit de omgeving van gemeente Overbetuwe. 

PROGRAMMA

Het ‘Kunstcafé’ zal bestaan uit een aantal lezingen en presentaties al of niet met interview/rondleiding, een informeel café en een groepsexpositie.

Op dinsdag 16 april werd al gestart met een informeel ‘Kunstcafé’ in MFC ‘t Knooppunt in Valburg waar Hanneke van den Bergh, exposant in de Zettense Galerie de Sleedoorn van 3 mei t/m 26 mei, een korte inleiding gaf op haar expositie, waarna voor iedereen gesprek in gemoedelijke sfeer volgde.

Vervolgens zal in het kader van ‘Kunstcafé’ door Ron Augustus, bekend spreker over kunsthistorische onderwerpen, op donderdag 16 mei 2024 om 20.00u in de grote zaal van Theater De KiK in Elst weer een bevlogen lezing worden verzorgd, ditmaal over Hedendaagse Kunst. Voor tickets á 9 euro incl. drankje: www.theaterdekik.nl

 

Petra Heyboer voor de Anton Heyboer Gallery. Beeld: Wikimedia

Nadere informatie over het vervolgprogramma zal worden aangekondigd in Het GemeenteNieuws en ook zullen er Nieuwsbrieven naar een uitgebreid netwerk worden gemaild.

 

ORGANISATIE
Het organisatieteam van het nieuwe ‘Kunstcafé’ bestaat uit vijf kunstenaars die lid zijn van Kunstenaarscollectief ‘Het Venster’ dat weer een onderdeel is van Stichting Raamwerk Zetten:

Maddy Coopmans, Nienke Faber, Jan Franssen, Kees de Ruijter en Jo Verhoef

Start