Dubbelexpositie in Galerie de Sleedoorn en pand met oude gymzaal

Van 6 tot en met 29 mei 2022 worden twee bijzondere exposities georganiseerd in Galerie de Sleedoorn in Zetten en het pand met oude gymzaal aan het Dorpsplein 36 in Herveld. Het gezamenlijke thema is De Magie Van Verbinding. Het gelijknamige kunstproject is een initiatief van Stichting Raamwerk Zetten en haar Kunstenaarscollectief Het Venster. Het project legt belangrijke verbindingen tussen ‘jonge’ en ‘al wat oudere’ kunstenaars uit de regio en wil het plezier in kunst en de samenwerking tussen kunstenaars stimuleren.
In de twee exposities zijn werken van 23 kunstenaars te zien.
In Galerie de Sleedoorn worden schilderijen, tekeningen, grafiek, glasfusie, fotografie, keramiek en ruimtelijk werk getoond.
Het pand in Herveld is onder andere met street-art omgetoverd tot een Gesamtkunstwerk. Op de buitengevel en in het pand hebben meerdere kunstenaars aan muurschilderingen gewerkt. Binnen exposeren kunstenaars met ruimtelijke werken, tekeningen, schilderingen, werken op handgeschept papier en gedichten. Tijdens de expositie worden in dit pand in Herveld op zaterdagen een Open Atelier voor jong en oud en op zondagen een Podium met theatrale of muzikale optredens georganiseerd.

In de aanloop van dit kunstproject zijn in theater De KiK in Elst een drietal lezingen gegeven over verbinding tussen mensen door antropoloog Marcel Kalmthout, verbinding in de kunstgeschiedenis door Ron Augustus en verbinding in zijn eigen werk door kunstenaar Rob Sweere.

Kom genieten van de prachtige exposities. U bent ook welkom bij de performance/voordracht van Frederique van Domburg tijdens de opening op 8 mei 14.00 uur in de galerie.
Galerie de Sleedoorn, H. Piersonstraat 11b, Zetten is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur en het pand in Herveld, Dorpsplein 36 is op zaterdag- en zondagmiddag open van 14.00-17.00 uur. Voor meer informatie www.sleedoorn.nl.

Openingstijden

In de maanden februari, maart, mei, september, november en december worden in de galerie exposities georganiseerd, waar u van harte welkom bent.

- vrijdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zaterdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zondagmiddag 14:00 tot 17:00 uur

Met de kerstdagen is de galerie gesloten.

Een fotooverzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.