Betty van Gelder, Ans van der Zweep en Wim Kreuter

30 november tot en met 23 december 2018

 


Openingstijden

In de maanden februari, maart, mei, september, november en december worden in de galerie exposities georganiseerd, waar u van harte welkom bent.

- vrijdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zaterdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zondagmiddag 14:00 tot 17:00 uur

Met de kerstdagen is de galerie gesloten.

Zetten – november 2018 .  Van 30 november tot en met 23 december 2018 loopt er een bijzondere expositie van 3 beeldend kunstenaars. Ans van der Zweep met kleurrijke etsen; Betty van Gelder met sculpturen/beelden in keramiek en natuursteen en Wim Kreuter met schilderijen in acryl. De expositie wordt feestelijk geopend op zondag 2 december 2018 om 15.00 uur. Galerie De Sleedoorn is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur.

 

Ans van der Zweep, ruim veertig jaar geleden begonnen met een serieuze ontwikkeling van haar creatieve talenten, ontdekte binnen deze zoektocht de etspers. En dat was kennelijk wat zij wilde want al 25 jaar is etsen voor haar het summum. Een moeilijke maar vooral boeiende techniek. Het onderwerp wordt ingetekend op een met was bewerkte zinkplaat. Na een meestal langdurig ambachtelijk proces met zuurbaden, harspoeder, afdeklagen en zeer vieze handen groeit de ets naar de eindfase: de afdruk (die altijd spiegelbeeldig is). In het begin nog in zwart-wit maar de laatste jaren maakt Van der Zweep overwegend kleuretsen. Het proces blijft hetzelfde, alleen bij kleuretsen worden meerdere platen over elkaar heen gedrukt. Haar onderwerpen zijn indrukken uit haar dagelijks leven: schapen, kippen, koeien, poezen, soms een landschap en soms wat mensen.

 

Voor Betty van Gelder is creatief bezig zijn een belangrijk onderdeel van haar leven. Naast het beeldhouwen heeft ze ook boetseren als uitingsvorm. Is het vervaardigen van een natuurstenen-beeld een proces dat weken/maanden duurt. Het zich uiten in klei is een snellere uitlaatklep. Juist die combinatie vult elkaar aan en zorgt voor groei en ontwikkeling in beide technieken. Haar meest recente werk in keramiek is een vertaling van haar fascinatie voor het perfecte imperfecte van alledag. Haar beelden in Albast en Serpentijn kenmerken zich door sterke, krachtige lijnen en vloeiende organische vormen. De meeste beelden zijn op verschillende manieren te positioneren, waardoor zij telkens een nieuw perspectief bieden.

 

Na zijn opleiding grafische vormgeving aan de kunstacademie in Arnhem is Wim Kreuter jaren werkzaam geweest als ontwerper en artdirector met veel mooie opdrachten in de transportsector, de energiesector en in de (internationale) theaterwereld.
Acht jaar geleden, met meer tijd voor zichzelf, bracht hij een lang gekoesterde wens tot uitvoering en begon met vrij schilderen en tekenen. Hij maakt voornamelijk schilderijen in acryl, grotendeels landschappen maar ook bloemen en (dier)portretten. Waarbij hij vooral wordt geïnspireerd door de prachtige omgeving van zijn woonplaats Oosterbeek.

Een fotooverzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.