EXPOSITIE

Henny van Daalen en Ryet van Dijk 26 November- 19 december, 2021

 

 

 

 

 

Expositie van kleurrijke schilderijen en poëtische beeldhouwwerken

Zetten. Galerie de Sleedoorn organiseert van 26 november tot en met 19 december een bijzondere expositie van grote vrolijke schilderijen van Henny van Daalen en romantische beeldhouwwerken van Ryet van Dijk.

De kunstenaars zijn beide lid van de kunstenaarscollectief Het Venster en kennen elkaar al vele jaren. Door ontmoetingen en gesprekken kwamen zij tot dit gezamenlijke project, dat verrassende resultaten heeft opgeleverd. Inspirerend voor hen is het materiaal waarmee gewerkt wordt, de vorm, de structuur en de individuele emotie die daardoorheen sijpelt.

Het plezier in het maken en de vruchtbare samenwerking kunt u zelf ervaren in deze expositie.

 

Ryet van Dijk werkt al 15 jaar met Toscaans marmer en albast. Zij maakt poëtische, romantische beelden. Uit de harde en stoere steen komen zachte en ronde menselijke vormen tevoorschijn. Deze tegenstelling tussen hard en zacht is kenmerkend voor haar werk.

 

Henny van Daalen schildert vormen en structuren zonder vooropgezet doel. Dat er meestal mensfiguren opdoemen is een gegeven, maar zeker geen uitgangspunt. De schilderijen worden uit meerdere lagen opgebouwd en zijn zeer kleurrijk. Al deze verflagen samen maken een vertelling zichtbaar.

 

Voor deze expositie hebben de kunstenaars unieke, feestelijke producten in kerstsfeer gemaakt, leuk als cadeautje!

Kom genieten van deze prachtige expositie. Galerie de Sleedoorn is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur

Openingstijden

In de maanden februari, maart, mei, september, november en december worden in de galerie exposities georganiseerd, waar u van harte welkom bent.

- vrijdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zaterdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zondagmiddag 14:00 tot 17:00 uur

Met de kerstdagen is de galerie gesloten.

Een fotooverzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.