Tina Lintvelt en Joke van Hoeven

1 februari  tot en met 24 februari 2019

  

 

 

 

 

Openingstijden

In de maanden februari, maart, mei, september, november en december worden in de galerie exposities georganiseerd, waar u van harte welkom bent.

- vrijdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zaterdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zondagmiddag 14:00 tot 17:00 uur

Met de kerstdagen is de galerie gesloten.

Zetten – januari 2019.  Van 1 tot 24 februari 2019 start galerie de Sleedoorn het nieuwe jaar met een prachtige expositie van Tina Lintvelt en Joke van Hoeven. Tina Lintvelt uit Huissen laat haar indrukwekkend en krachtige bronzen sculpturen zien. In haar eerste expositie toont Joke van Hoeven uit Elst haar kleurige en fleurige aquarellen. De feestelijke opening van deze tentoonstelling is op zondag 3 februari 2019 om 15.00 uur. Galerie De Sleedoorn is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur.

 

Tina Lintvelt is van begin tot eind betrokken bij de creatie van haar bronzen sculpturen. Tijdens het gietproces kunnen wijzigingen of toevoegingen de vorm van het werk verbeteren. De structuren van het beeld en de giethuid zijn bepalend voor de sfeer van haar werk. De ontstane veranderingen of toevoegingen kunnen de vorm van het werk versterken. Voor zover dat mogelijk is probeert ze hierop in te spelen en gebruik te maken. Op deze manier krijgt haar werk zijn herkenbare vorm en sfeer

De sculpturen met een organische uitstraling spreken tot de verbeelding van de beschouwer, die altijd denkt iets nieuws te herontdekken, in de bizarre vormen.

 

Joke van Hoeven toont haar kleurrijke aquarellen. In de natuur laadt zij zich op. Het uitgangspunt van haar werk is dan ook aquarel en de natuur. Het onverwachte van aquarel trekt haar aan. Soms houdt zij het gekozen onderwerp onder controle. Andere keren gaat het water en de verf met haar op de loop. Dan neemt de fantasie het over, schakelt zij andere materialen in en eindigt zij figuurlijk op een andere plek dan waar begonnen was; kortom het is dan één groot avontuur.

 

 

 

De expositie loopt van 1 tot en met 24 februari 2019

Een fotooverzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.