EXPOSITIE

Joy Dekok (fotografie) en Jan Franssen (beelden)

4 tot en met 27 februari 2022 

Openingsmiddag Zondag 6 februari 15:00 uur

Expositie van beelden en fotografie met het thema ‘Het gewicht van de stilte’

Galerie de Sleedoorn te Zetten organiseert van 4 tot en met 27 februari 2022 een bijzondere expositie van beelden van Jan Franssen en fotowerken van Joy Dekok. Jan Franssen maakt abstracte constructies van hout, staal of steen met een sterk ruimtelijke werking en Joy Dekok toont stille, tijdloze, abstracte fotowerken.
Jan en Joy vonden een gezamenlijk thema in hun werk als kunstenaar. Wat hen bindt is het streven naar het niets. Het onzichtbare en onbenoembare. Het getal negen, dat de grens tussen het aardse en het hemelse weergeeft, is gebruikt bij de keuze voor de tentoon te stellen kunstwerken.

In de voorbereiding van deze tentoonstelling hebben ze ruimtelijk en tweedimensionaal werk op elkaar afgestemd om een sterk en samenhangend geheel te maken van deze expositie. Het is niet belangrijk welk werk van wie is. Het gaat meer om de zeggingskracht van het geheel.

In de tentoonstelling zijn twee concepten te ontdekken. Het ene vraagt meer om een beschouwende blik, terwijl het andere aardse sporen van menselijk handelen laat zien op een abstract niveau.

Kom genieten van deze prachtige expositie. Galerie de Sleedoorn is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur, zie www.sleedoorn.nl.

Openingstijden

In de maanden februari, maart, mei, september, november en december worden in de galerie exposities georganiseerd, waar u van harte welkom bent.

- vrijdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zaterdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zondagmiddag 14:00 tot 17:00 uur

Met de kerstdagen is de galerie gesloten.

Een fotooverzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.