expositie 4 t/m 27 Juni:

Hanneke Emens en Rob Streng

Openingstijden

In de maanden februari, maart, mei, september, november en december worden in de galerie exposities georganiseerd, waar u van harte welkom bent.

- vrijdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zaterdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zondagmiddag 14:00 tot 17:00 uur

Met de kerstdagen is de galerie gesloten.

Galerie opent haar deuren met bijzonder abstract werk

Zetten. Galerie de Sleedoorn organiseert van 4 tot en met 27 juni de expositie van bronzen beelden van Hanneke Emens en schilderijen van Rob Streng. Galerie de Sleedoorn is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur. In de galerie zijn de coronamaatregelen van kracht.

 

Hanneke Emens is van jongs af aan bezig met de uitvoering van een bijna onuitputtelijke stroom van ideeën. Met afgeronde opleidingen op het gebied van mode, etsen, schilderen en bronzen, weet zij als veelzijdig kunstenaar haar ambacht en creativiteit met elkaar te combineren.

In de abstracte bronzen staat de vrije vorm centraal. Geen twee beelden lijken op elkaar. Regelmatig zijn andersoortige (rest) materialen gebruikt waardoor een mysterieuze en soms surrealistische sfeer ontstaat. Al meer dan dertig jaar wordt haar werk geëxposeerd in galerieën, maar ook in kerken, op beurzen, in tuinen of in een publiek gebouw.

Naast haar atelier heeft Hanneke Emens een winkel in Hoorn (NH) waar zij hoeden, kleding en tassen maakt naar eigen ontwerp en in opdracht van de consument. Zo zijn onder andere het van Gogh en het Rijksmuseum in Amsterdam vaste opdrachtgevers.

 

Rob Streng heeft tijdens zijn opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam gekozen voor de richting grafiek en grafische vormgeving.

Direct was hij geboeid door abstracte en geometrische vormen op stenen gebruiksvoorwerpen en botten van dieren, waarbij deze soms al terug te voeren zijn tot de oude steentijd (Paleolithicum). Het V-teken stond symbool voor water, vogel en vruchtbaarheid. Zelfs in onze tijd kunnen deze tekens en symbolen als aanduiding nog steeds herkend worden, weliswaar in een andere context. 

Met lijn, kleur en vorm ontstaat functionaliteit van de ruimte. Kleur is een nauwelijks te bevatten fenomeen en toch heeft iedereen er wel iets over te vertellen. Kleur is het gereedschap van de kunstenaar, architect en ontwerper. Eigenlijk ontstaat kleur pas in het oog en het hoofd. Het zoeken naar balans tussen kleur en vorm is voor Rob Streng een voortdurende uitdaging. Zijn werk bevindt zich in binnen- en buitenlandse collecties.

 

Laat u verrassen door deze bijzondere kunstwerken

Een foto overzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.