1-31 maart:

Hilly Withaar - schilderijen
Margreet van der Meij - beelden


 

 


 

 

 

Openingstijden

In de maanden februari, maart, mei, september, november en december worden in de galerie exposities georganiseerd, waar u van harte welkom bent.

- vrijdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zaterdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zondagmiddag 14:00 tot 17:00 uur

Met de kerstdagen is de galerie gesloten.

Tijdens de komende maand maart 2019 (van 1-31 maart) loopt er een sobere, indringende maar tegelijkertijd ook prachtige expositie van Hilly Withaar en Margreet van der Meij. De schilderijenreeks ‘Out of the Woods’ van Hilly Withaar en de bijzondere beelden van Margreet van der Meij vormen in deze tentoonstelling een bijzonder mooi geheel. De expositie wordt feestelijk geopend op 3 maart om 15.00 uur. Galerie de Sleedoorn is open op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur.

 

De bossen die Hilly Withaar laat zien in de serie Out of the Woods zijn donker en onherbergzaam. Licht wordt niet of nauwelijks doorgelaten en als het schijnsel van zon of maan door de bomen heen dringt ontstaat er een spookachtige gloed. De natuur heeft een doodse en winterse uitstraling. De beklemmende sfeer wordt nog eens benadrukt door de randen van de doeken die de ruimte hermetisch afsluiten. Er zijn alleen maar boomstammen te zien, takken en boomkronen zijn onbereikbaar voor ons oog. Bij een nadere beschouwing van deze serie kan de kijker zich afvragen waar hij staat? Aan de rand van het bos of er middenin?

 

Beeldend vormgeven betekent veel voor Margreet van der Meij. Zij ervaart het als een drang van binnenuit. Het proces gaat veelal voorbij aan denken en taal. Het onzegbare en soms onbewuste geeft zij vorm in een intuïtief gekozen materiaal. Haar beelden zeggen vaak iets over de mens, over zijn ervaringen en gewaarwordingen.

Het besef van oorsprong uit iets wat zij diep van binnen weet of vermoedt, speelt dwars door thema’s als angst, eenzaamheid, liefde, wanhoop, troost of vertrouwen heen.

Het proces van hakken, kappen, kneden, schuren en schaven gaat gepaard met zoeken. Valt de zeggingskracht van dit beeld samen met de intentie? Hoe pakt zij de essentie? Wordt de kern zichtbaar? Pas als het werk de juiste vorm heeft gekregen mag het de wereld in. De titel hoeft niet veel weer te geven van hetgeen zich bij haar afspeelde. De beschouwer heeft de vrijheid om zelf te voelen, in te vullen of te herkennen.

 

 

De expositie loopt van 1 tot en met 31 maart 2019.

Een fotooverzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.