6 maart tot en met 29 maart 2020.:

"ΔΩΡΕΑΝ"


Video van Performance tijdens de Opening :

Aan de vooravond van de Corona-uitbraak in Nederland was er tijdens de Opening op 8 maart er een Performance met drie spelers van de hand van kunstenares Melanie Maria.

Deze Performance vol fysiek contact en omhelsingen heeft nu door het gedwongen afstand moeten bewaren een extra dimensie gekregen


Videogesprek tussen de vier exposerende kunstenaars (duur: 15 minuten)

Hierin staan de vier jonge kunstenaars stil bij hun actuele situatie in het ingrijpende coronavirus-tijdperk, hun visie op dit tijdperk en de tijd erna, hun bewustwording en de eerste nieuwe plannen en projecten waar ze mee bezig zijn.


Gesprekken van Anneke Fidder in het radioprogramma Opium Atelier incl foto’s van gemaakte bustes

https://www.nporadio4.nl/opium/opium-atelier/4969-opium-atelier-anneke-fidder

(na openen s.v.p. even naar beneden scrollen voor het interview)

Exposerend kunstenaar Anneke Fidder was vanaf 30 maart vijf dagen achtereen in het radioprogramma Opium Atelier op NPOradio4 te beluisteren in gesprekken over haar idee om een serie van 100 kleine keramische bustes te maken en haar plan om in die vijf dagen zo ver mogelijk te komen. Daarin lijkt het haar interessant om o.a. te zien welke verandering haar werk doormaakt in dit proces.


Hieronder een fotoimpressie van de huidige expositie

‘ΔΩΡΕΑΝ ’


Foto's van de opening:Openingstijden

In de maanden februari, maart, mei, september, november en december worden in de galerie exposities georganiseerd, waar u van harte welkom bent.

- vrijdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zaterdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zondagmiddag 14:00 tot 17:00 uur

Met de kerstdagen is de galerie gesloten.

Zetten – februari 2020.


Graag willen wij alle kunstliefhebbers  in dit Coronavirus-tijdperk van gesloten musea en galeries uitnodigen voor een bijzonder digitaal bezoek aan de gesloten groepsexpositie ‘ΔΩΡΕΑΝ’ met daarin:

1.foto’s en videomateriaal van tentoongestelde kunstwerken, Opening en Performance
2.een recent videogesprek van 15 minuten tussen de vier exposerende kunstenaars
3.gesprekken met exposerend kunstenaar Anneke Fidder in NPOradio4programma Opium Atelier

Wij hopen dat u hiermee toch nog enig extra kijk- en luisterplezier kunt beleven aan de gesloten groepsexpositie "ΔΩΡΕΑΝ" in deze tijd van beperkingen door het Coronavirus!
Hartelijke groeten en blijf gezond! 


Van vrijdag 6 maart tot en met zondag 29 maart 2020 was bij Galerie De Sleedoorn in Zetten de bijzondere en aansprekende expositie "ΔΩΡΕΑΝ" te zien.

Vier ArtEZ alumni; Anneke Fidder, Melanie Maria, Jakob van Klinken en Derk Müller luiden 2020 in met een terugkeer naar het Zettense kunstlandschap. In 2018 hebben zij voor het eerst hun kunst al meegenomen naar deze kant van de Rijn voor de kunstmanifestatie 'Wereldwijd de Heerlijkheid' op het Landgoed Hemmen. Nu zijn ze terug met een groepstentoonstelling met de titel "ΔΩΡΕΑΝ".

De feestelijke opening van deze expositie is op zondag 8 maart om 15.00 uur met onder andere een performance van Melanie Maria.
Galerie De Sleedoorn is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur.

De deelnemende kunstenaars zijn zeer verheugd over de unieke kans die galerie De Sleedoorn hen biedt. De focus ligt deze keer op de dingen in een kunstruimte die normaal over het hoofd worden gezien. De ervaring van een kunstobject is nooit zuiver, de ruimte en de mensen er om heen sturen stilletjes de indruk van het kunstwerk. Juist dit gegeven namen de exposanten als uitgangspunt en hiermee zijn ze aan de slag gegaan. De samenwerking is itsend, door de jarenlange ervaring die deze Alumni met elkaar hebben. Ze willen de beschouwer niks in de schoot werpen maar juist actief aanzetten tot nadenken. Het doel is dan ook dat hij/zij een vernieuwde blik krijgt op het begrip galerie- expositie. Elke kunstenaar zet een ander medium in om kunst te maken en zo komen meer traditionele en experimentele elementen in dialoog met elkaar te staan. Een rode draad in deze tentoonstelling is hoe de kunstenaars zich laten inspireren door het dagelijks leven.
Tot de diverse media die worden gebruikt behoort ook een performance van Melanie Maria. Deze is alleen te zien tijdens de opening op 8 maart en bij de Artist Talk op 22 maart. Tevens zullen op deze dagen alle kunstenaars aanwezig zijn.
 
Deze expositie loopt van 6 maart tot en met 29 maart 2020

Een fotooverzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.