3-26 maart 2023

Bewogen Beelden

Kees de Ruijter, fotografie
Peter Balk, beelden

3D render illustration with work of both artists

 

Bewogen Beelden

Van 3 tot en met 26 maart 2023 is in Galerie de Sleedoorn te Zetten een duo expositie te zien met abstract beeldhouwwerk in steen van Peter Balk en foto’s van Kees de Ruijter. In de werken van beide kunstenaars speelt de natuur en een intuïtief maakproces een belangrijke rol. Zowel de beeldhouwwerken van Peter als de foto’s van Kees ontstaan vanuit waarneming van het materiaal.

 

Bij Kees de Ruijter is dit materiaal het landschap dat hij door de lens van zijn fototoestel waarneemt. De werkwijze die hij bij het maken hanteert staat bekend als ‘Intentional Camera Movement’ (ICM). Deze techniek van een bewust bewogen camera gebruikt hij om de lijnen, structuren of kleuren in de natuur te versterken en zijn natuur- en landschapsfoto’s een eigen sfeer mee te geven. In zijn foto’s zoekt Kees naar een dialoog tussen de realiteit van het waargenomen landschap en de verbeelding. Meer informatie is te vinden op de website dutchcase.nl.

 

Bij het beeldhouwen in steen werkt Peter Balk zonder vooropgezet plan, geïnspireerd door de oneindige variatie aan steensoorten. Tijdens de intuïtieve manier van werken aan de ruwe steen ontstaat langzamerhand een vorm die vervolgens verder wordt verfijnd. In zijn beelden geeft Peter vorm aan verstilling en rust. Hiermee zijn de beelden een weergave van de rust die hijzelf vindt tijdens het bewerken van de machtige stenen. Meer informatie is te vinden op zijn website https://balk.exto.nl/.

Openingstijden

In de maanden februari, maart, mei, september, november en december worden in de galerie exposities georganiseerd, waar u van harte welkom bent.

- vrijdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zaterdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zondagmiddag 14:00 tot 17:00 uur

Met de kerstdagen is de galerie gesloten.

Een fotooverzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.