Dubbelexpositie:
De Magie Van Verbinding

6 - 29 mei 2022

Henny van Daalen

Jo Verhoef

Nienke Faber

Lisanne en Nienk

Lisanne Schuiling

Lianne Evers

Bernadette Hermse

Len en Desiree

Elly van Heeswijk

Ingmar en Maddy

Jops Jacobs

Ella Cassisi

Ge Berns

Bram Groeneveld

Anne KoolI

Joke van Hoeven

Anne van Schaik

Anne Heijmen

Casper Berns

Schets Ingmar

Ingmar

Henny van Daalen

Anne Kool

 

Wie zijn Wij zonder Verbindingen?
Lezing en Performance-Concert door Rob Sweere, beeldend kunstenaar, op 8 april in theater De KiK in Elst

Een object is pas een kunstwerk als de verbinding met de toeschouwer gelegd wordt. Is een mens pas een mens als die in contact komt met een ander mens? Kunnen wij bestaan zonder verbonden te zijn? En waarmee verbonden? Met elkaar, de lucht, de aarde, de bomen, het kikkervisje?

De avond bestaat uit twee onderdelen:
vóór de pauze zal Rob Sweere naar aanleiding van zijn kunstwerken en projecten vertellen hoe verbindingen een essentiële rol spelen in zijn kunstenaarschap. Hij vertelt over de inhoudelijke achtergronden van zijn projecten en hoe die zich vertalen in zijn kunstwerken.

‘Timeline’  kunstwerk van Rob Sweere op plas van Slijk-Ewijk

Tijdens de corona-periode waarin alle tentoonstellingen en projecten in binnen- en buitenland waren gecanceld heeft Sweere in zijn atelier meerdere nieuwe projecten ontwikkeld.
Na de pauze zullen we deze in de theaterzaal kunnen ervaren. Hij zal een performance geven met klank-landschappen die hij geheel met zijn eigen stem maakt. Een geluidsreis over de wereld: SOUNDSOURCING op zoek naar de bron van geluid.

Performance-Concert door Rob Sweere

Tegelijkertijd zullen op het grote scherm in de zaal de nieuwste foto's van Sweere te zien zijn: DREAMSCAPES, foto's van landschappen gemaakt op een grote tafel in zijn atelier.

 

Deze lezing met Performance-Concert is onderdeel van het Kunstproject DeMagieVanVerbinding.
Tickets á € 7,50 incl. drankje zijn te bestellen via www.theaterdekik.nl

Dubbelexpositie in Galerie de Sleedoorn en pand met oude gymzaal

 

UITNODIGING:
kunstproject De Magie Van Verbinding
Oproep voor deelname aan een nieuw kunstproject in onze Gemeente:
De Magie Van Verbinding.

Meer informatie in de bijgaande brief.

Artikel RN7:
https://www.rn7.nl/25245-expositie-moet-verjonging-in-gang-zetten

Artikel de Gelderlander:
https://www.gelderlander.nl/overbetuwe/kleurrijke-kunst-in-zetten-en-herveld-oud-en-jong-werkte-hier-samen~aee8d069/

Van 6 tot en met 29 mei 2022 worden twee bijzondere exposities georganiseerd in Galerie de Sleedoorn in Zetten en het pand met oude gymzaal aan het Dorpsplein 36 in Herveld. Het gezamenlijke thema is De Magie Van Verbinding. Het gelijknamige kunstproject is een initiatief van Stichting Raamwerk Zetten en haar Kunstenaarscollectief Het Venster. Het project legt belangrijke verbindingen tussen ‘jonge’ en ‘al wat oudere’ kunstenaars uit de regio en wil het plezier in kunst en de samenwerking tussen kunstenaars stimuleren.
In de twee exposities zijn werken van 23 kunstenaars te zien.
In Galerie de Sleedoorn worden schilderijen, tekeningen, grafiek, glasfusie, fotografie, keramiek en ruimtelijk werk getoond.
Het pand in Herveld is onder andere met street-art omgetoverd tot een Gesamtkunstwerk. Op de buitengevel en in het pand hebben meerdere kunstenaars aan muurschilderingen gewerkt. Binnen exposeren kunstenaars met ruimtelijke werken, tekeningen, schilderingen, werken op handgeschept papier en gedichten. Tijdens de expositie worden in dit pand in Herveld op zaterdagen een Open Atelier voor jong en oud en op zondagen een Podium met theatrale of muzikale optredens georganiseerd.

In de aanloop van dit kunstproject zijn in theater De KiK in Elst een drietal lezingen gegeven over verbinding tussen mensen door antropoloog Marcel Kalmthout, verbinding in de kunstgeschiedenis door Ron Augustus en verbinding in zijn eigen werk door kunstenaar Rob Sweere.

Kom genieten van de prachtige exposities. U bent ook welkom bij de performance/voordracht van Frederique van Domburg tijdens de opening op 8 mei 14.00 uur in de galerie.
Galerie de Sleedoorn, H. Piersonstraat 11b, Zetten is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur en het pand in Herveld, Dorpsplein 36 is op zaterdag- en zondagmiddag open van 14.00-17.00 uur. Voor meer informatie www.sleedoorn.nl.

Openingstijden

In de maanden februari, maart, mei, september, november en december worden in de galerie exposities georganiseerd, waar u van harte welkom bent.

- vrijdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zaterdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zondagmiddag 14:00 tot 17:00 uur

Met de kerstdagen is de galerie gesloten.

Een fotooverzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.