Kunstfotografie en beelden van brons en Keramiek

 

Hanneke van den Bergh en  Ineke van Middelkoop
3 t/m 26 mei 2024


DSCN1651

 

Beelden in keramiek en brons, natuurfoto’s

Van 3 tot en met 26 mei 2024 organiseert Galerie de Sleedoorn een expositie van vrouwenbeelden van Hanneke van den Bergh en bijzondere foto’s van Ineke van Middelkoop. De expositie wordt feestelijk geopend op zondag 5 mei om 15.00 uur.

De beelden van Hanneke van den Bergh stellen bijna altijd vrouwen voor, meestal in twee- of drietallen en vaak op een voetstuk, letterlijk en figuurlijk. De beelden zijn niet geheel realistisch, aan de onderkant zijn ze vrij abstract en naar boven toe meer uitgewerkt en herkenbaar. Dat geldt voor zowel de keramische als de bronzen beelden. De methode van het opbouwen met ringen is bewust zichtbaar. Van den Bergh houdt van experimenteren met materiaal. Ze heeft veel plezier in het werken met zoutglazuur, een hele oude manier om klei te bakken en te glazuren en om daarmee met name gebruiksgoed te maken.

Ineke van Middelkoop toont haar foto’s die als abstract overkomen. Toch zijn het kleuren en structuren in de natuur en de verwering door weer en wind of andere natuurlijke processen van resten van gebouwen. Haar foto’s zijn een weergave van haar verwondering. Ze verandert de realiteit niet, maar fotografeert op haar eigen manier, vergroot uit en maakt daar haar eigen realiteit mee. Ze schildert als het ware met de fotografie. De bron van het gefotografeerde is vaak niet meer duidelijk te herkennen.

Kom genieten van deze bijzondere expositie!

Openingstijden

In de maanden februari, maart, mei, september, november en december worden in de galerie exposities georganiseerd, waar u van harte welkom bent.

- vrijdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zaterdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zondagmiddag 14:00 tot 17:00 uur

Met de kerstdagen is de galerie gesloten.

Een fotooverzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.