November /December 2020:

Marjo Wiltingh en Ans Derks

 

Openingstijden

In de maanden februari, maart, mei, september, november en december worden in de galerie exposities georganiseerd, waar u van harte welkom bent.

- vrijdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zaterdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zondagmiddag 14:00 tot 17:00 uur

Met de kerstdagen is de galerie gesloten.

Indrukwekkende expositie van beelden en schilderijen in Galerie de Sleedoorn te Zetten

Zetten. In Galerie de Sleedoorn loopt van 30 oktober, met onderbreking van de coronasluiting, tot en met 20 december 2020 een bijzondere tentoonstelling van Marjo Wiltingh en Ans Derks. Zowel de indrukwekkende beelden van Wiltingh als de bijzondere schilderijen van Derks matchen op een prachtige manier met elkaar en vormen een mooi geheel voor de beschouwer. Galerie de Sleedoorn is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Ook in de galerie zijn de coronamaatregelen van kracht.  De opening van de expositie is daarom gedurende de gehele middag op zondag 1 november.

 

Door een motorongeval met ingrijpende gevolgen werd Marjo Wiltingh gedwongen zich te bezinnen op haar werk als kunstenaar. Ze heeft een nieuwe manier van werken gevonden, geïnspireerd op haar vroegere struintochten langs de Waal. Wilgenhout is het nieuwe materiaal. Een wilg kun je knotten, maar ze loopt altijd weer uit. Wilgentakken zijn buigzaam en als je ze in de grond steekt, groeien ze uit tot bomen. Het hout is zacht en makkelijk te bewerken. In het afgelopen jaar is zij geconfronteerd met het verlies van gezondheid en werk, en met de impact daarvan op leven en zijn. Het hout van de Waal vertelt haar verhaal van verlies en van levenskracht.

De schilderijen van Ans Derks zijn onder meer geïnspireerd door takken die zij tijdens wandelingen in fruitboomgaarden vond. De takken zijn in een ‘setting’ geplaatst en gingen een eigen leven leiden. Het werden bijna menselijke figuren, met houdingen die bepaalde emoties uit kunnen drukken. Het werk gaat over vervreemding, een veilige plek zoeken, afstand voelen en verlangen naar verbinding. Vertrouwen en veiligheid en dit terugvinden in haar eigenlichaam en geest, zijn thema’s in het werk van Ans Derks, ingegeven door haar ziekte en gevoelens van verlies en angst. Ook zij vindt in het schilderen kracht en steun.

In de schilderijen zijn verschillende materialen zoals kartonpulp, gecombineerd met gips, natuurlijke materialen zoals grond, takken, mos, wol verwerkt.

 

Laat u verrassen door deze bijzondere kunstwerken

Een fotooverzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.