VALLENDE STILTE / VERSTILDE SPOREN,
expositie van foto’s en beelden

Marian Vrielink
en Maria Arkesteijn.

28 oktober t/m 20 november 2022
 

 

VALLENDE STILTE / VERSTILDE SPOREN, expositie van foto’s en beelden

Vanaf 28 oktober t/m 20 november 2022 is in Galerie de Sleedoorn een expositie te zien van bijzondere foto’s van Marian Vrielink en krachtige beelden van Maria Arkesteijn.

Na een carrière als orthopedagoog is Marian Vrielink in 2014 met haar werk in de jeugdhulpverlening gestopt om zich verder te kunnen ontwikkelen als fotograaf. Ze heeft diverse workshops gevolgd en trajecten gedaan om haar fotografische blik op de wereld verder te personaliseren. Fotograferen geeft haar blik op de wereld om haar heen een kader.

In haar foto’s wordt deze blik uitgelicht, omlijst en benadrukt. Marian werkt bij het maken van haar fotobeelden intuïtief en op een manier dat de gemaakte beelden een weerspiegeling zijn van wie zij is en hoe ze naar de wereld kijkt. De verhalen die in de beelden tot de kijker spreken komen voort uit haar eigen ervaringen en geschiedenis, en de nieuwsgierigheid naar de levens van anderen. De kern van haar fotografie wordt gevormd door het universele mysterie van de mens: het menselijk kijken en de onmogelijkheid de ander echt te zien.

De objecten van Maria Arkesteijn worden gemaakt met de kwetsbare materialen papier en gips, deze worden verstevigd met textiel of ijzer. Haar beelden tonen altijd de sporen van hun ontstaan. Soms verraadt zich ook de innerlijke kracht. Daar vindt de aan de binnenzijde aanwezige versteviging een weg naar buiten. De ontstane vorm wordt verder bewerkt door kappen, krassen, schuren of polijsten. Ook wordt het oppervlak van de objecten soms voorzien van zink of koper.

In al hun kwetsbaarheid zijn haar objecten krachtig aanwezig. Monumentaal en intiem tegelijk. Ze refereren aan gebouwen en de functie die gebouwen hebben. Mensen zijn niet te bekennen. Juist door de opvallende afwezigheid dringen de functies van de gebouwen en de mensen zich aan je op. De objecten refereren aan spelen, schuilen, ontmoeten. Openingen en doorkijkjes geven de binnenkant van de objecten prijs en tonen een ruimte waar je in zou kunnen in kruipen. De objecten van Maria Arkesteijn dragen van binnen en buiten de verstilde sporen van menselijke geschiedenis.

Kom en verwonder je, samen met ons.
Galerie de Sleedoorn is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur.

Openingstijden

In de maanden februari, maart, mei, september, november en december worden in de galerie exposities georganiseerd, waar u van harte welkom bent.

- vrijdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zaterdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zondagmiddag 14:00 tot 17:00 uur

Met de kerstdagen is de galerie gesloten.

Een fotooverzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.