4-27 september 2020:

Lianne Evers, Elly van Heeswijk, Francien Carbaat en Hans Langbroek

 Openingstijden

In de maanden februari, maart, mei, september, november en december worden in de galerie exposities georganiseerd, waar u van harte welkom bent.

- vrijdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zaterdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zondagmiddag 14:00 tot 17:00 uur

Met de kerstdagen is de galerie gesloten.


Lianne Evers:

Zoekend naar beelden waar ze een verhaal bij kan bedenken tracht Lianne de bijbehorende sfeer vast te leggen op doek. Kleuren spelen daarbij voor haar een belangrijke rol.

Spelenderwijs leerde ze schilderen met acryl en olieverf, zowel abstract als figuratief. Naast het werken met verf maakt ze ook graag pentekeningen, waarvan ook een kleine selectie is te bewonderen.

Elly van Heeswijk:

De creatie van een schilderij voelt voor Elly als het oplossen van een mysterie, grillig. Schilderen is voor haar dan ook een continu leer- en ontdekkingsproces met vaak een verrassend resultaat.

Haar schilderijen zijn abstract en kenmerken zich vaak door contrasterend kleurgebruik. Natuur, straatbeeld, mensen en musea geven haar inspiratie om haar eigen verbeelding van de werkelijkheid te creëren.

Francien Carbaat:

Franciens werk is divers, zowel abstract als figuratief. Ook het maken van portretten boeit haar. Uitdrukkingen overbrengen op het doek is voor haar iedere keer weer heel bijzonder.

Ze vindt het heerlijk om bezig te zijn met het mengen van kleuren en laat zich graag verrassen door haar eigen creativiteit. Schilderen is voor haar alles om zich heen even vergeten.

Hans Langbroek:

Hans maakt ook schilderijen, maar in tegenstelling tot bij schilderen, haalt men bij beeldhouwen materiaal weg. Zo ontstaat een nieuwe vorm. Hans is op zoek naar spanning en verdraaiing in organische vormen met vaak de vrouwelijke torso als onderwerp. maar hij laat zich ook inspireren door dieren zoals vissen; beweging suggererend in bewegingsloos materiaal.

Een fotooverzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.