Ryet van Dijk 

Ik laat me graag inspireren door de vormen van het menselijk lichaam.
De laatste tijd werk ik het liefst in albast vanwege de zachtheid van de steen en haar doorzichtige, haast tere uitstraling!

Vincent Bakker

De tekeningen zijn gemaakt op enigszins gekreukt papier. Ik kreeg het van mijn dochter omdat de beschadigde vellen niet meer verkoopbaar waren. Voor mij prima papier waarop ik vrij kon experimenteren met allerlei technieken. Uit de aanzetten die ik bij wijze van startpunt en houvast op het papier zet ontstaat vervolgens een hele tekening die in alle vrijheid diverse kanten op gaat. Ik laat het gebeuren en stuur soms een beetje bij. Voor mij doen de werken denken aan droombeelden, daarin kan ook van alles gebeuren.

René Halbe

Wanneer je het werk van René zou omschrijven: kleurrijk grafisch abstract. Kleuren en vormen zijn in René’s werk heel belangrijk, zeer bedacht en gepland, kleuren moeten in goede harmonie matchen met de vorm, dat maakt het vooral hoofd- en hartwerk, maar vloeit ook voort uit zijn gevoel voor schoonheid en balans. Ondanks de zorgvuldige planning blijft er ruimte over voor verrassing en verwondering, en voor de onverwachte ritmiek die overblijft in de restvormen. René heeft een lange zoektocht gehad naar een geschikte kunstuiting, waarin hij zijn concentratie kan kanaliseren en tevens op zoek kan gaan naar zijn eigen identiteit.Dit uit zich volledig in zijn huidige werk en heeft hierbij een onuitputtelijke bronontdekt waarin hij zich blijvend kan ontwikkelen.
Wil je meer weten van zijn werk:
website: appelkelder.com / instagram: appelkelder

Nienke Faber

Het keramisch werk van Nienke Faber is ingetogen en stevig. De sterke, sierlijke lijnen van de vrouwentorso en de speciale textuur geven tederheid prijs.

In haar werk creëert Nienke Faber een sfeer van archeologische vondsten met een verweerde uitstraling. Gladde vlakken en ruwe, woeste details wisselen elkaar af. Daarmee laat zij de eigenschappen van het materiaal naar voren komen.

Liesbeth Brinkhuis

De draadsculpturen groep "The Rustys" is een hechte family.

Abstract schilderij Groot Rood is 120 x 120 cm.

Mijn werk ontstaat eigenlijk altijd intuïtief, vanuit gevoel en weten speel ik met vormen, kleur en materialen en is het, ook voor mij, telkens weer een verrassing wat er ontstaat.

Tijdens het proces gaat het van, oh gaaf, nee, zucht....tot best mooi. Ja! Het resultaat is echter altijd abstract omdat dat nu eenmaal mijn voorkeur heeft.

Klarien Verbeek

Bijgaande foto van monotype / gemengde techniek.

Titel: "winter aan zee"

Ook in de winter blijft de Nederlandse kust en het landschap een bron van inspiratie.

Een struik met rode bessen tegen een ondergaande zon.

Jo Verhoef

In dit expressionistische schilderij heb ik de Duivel die zich voordoet als Lucifer ofwel "Angel of Light" in een vrij mooi jasje gestoken naar analogie van vele hedendaagse dictators en tirannen die er tegelijk -net zoals de Duivel- ook alles aan doen om mensen te laten twijfelen, te verleiden en misleiden. "Watch out!"

Joy Dekok

Jasper Hulshoff Pol

Jasper Hulshof Pol is na zijn studie Interaction Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht sinds 2001 werkzaam als kunstschilder. Afgezien van een incidenteel hondenportret houd hij zich vooral bezig met het schilderen van ezels. Van klein in acryl en soms geschilderd op een banjovel tot monumentaal met gemengde technieken en olieverf op doek. 

Henny van Daalen

Kees De Ruijter

Jan Franssen

Ode aan de aarde.

Natuurlijke schoonheid dient zich meestal spontaan aan. Je hoeft er niets aan toe te voegen en niet in te grijpen. Een podium (sokkel) geven is voldoende.

Horizon.

Filosoferen over de horizon kan je anders laten kijken naar materiële en wereldse zaken.

1 - 24 September 2023

Vensterexpositie 2023

Vincent Bakker - Peter Balk - Liesbeth Brinkhuis - Henny van Daalen - Joy Dekok - Nienke Faber - Jan Franssen -René Halbe - Jasper Hulshoff Pol - Kees De Ruijter -  Ryet van Dijk - Klarien Verbeek - Jo Verhoef

Openingstijden

In de maanden februari, maart, mei, september, november en december worden in de galerie exposities georganiseerd, waar u van harte welkom bent.

- vrijdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zaterdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zondagmiddag 14:00 tot 17:00 uur

Met de kerstdagen is de galerie gesloten.

Een fotooverzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.