Twee vriendinnen:

 één passie

Op zaterdagmiddag 12 december 2015 wordt deze tentoonstelling om 15.00 uur feestelijk geopend

Op eerste kerstdag is De Sleedoorn gesloten

Deze expositie is te zien vanaf 4 december
tot en met zondag 27 december 2015

Van vrijdag 4 december tot en met zondag 27 december 2015 loopt in Galerie De Sleedoorn in Zetten de prachtvolle tentoonstelling ‘Bien sûre….nature’ met werk van twee kunstenaars die elkaar al hun hele leven kennen. Vanaf de kleuterschool en door toedoen van hun ouders hebben Liesbeth Brinkhuis en Ineke Heijstee zich ontwikkeld naar het niveau dat nu 4 weekenden lang te zien is in de Zettense Galerie.

Op zaterdagmiddag 12 december 2015 wordt deze tentoonstelling om 15.00 uur feestelijk geopend. Op eerste kerstdag is Galerie De Sleedoorn gesloten.

De schilderijen van Liesbeth Brinkhuis worden getypeerd door aardetinten en structuur. Brinkhuis woont midden in de natuur; wordt dagelijks letterlijk en figuurlijk omringd door de natuur en het kan niet anders dan dat zij als vanzelfsprekend haar inspiratie uit de natuur haalt. Textuur en structuur blijven haar fascineren. Er is zo veel diversiteit in te beleven. Om die reden maakt zij graag materieschilderijen die leven. Papier, zand en beeldhouwstof; het is allemaal te combineren met acrylverf en goed te gebruiken voor abstracte werken. Qua kleur hebben aardetinten haar voorkeur vanwege hun soberheid, het ingetogene, het minimalistische. Van mooie texturen en aardetinten wordt zij als ware zelf ook aards, waardoor zij nog meer bij haar gevoel en enthousiasme komt.

Ook voor Ineke Heijstee is de overweldigende natuur haar belangrijkste bron voor inspiratie en wordt zij nog dagelijks gefascineerd door haar vele verschijningsvormen; van de kleinste organismen tot de aller wijdste landschappen. Door het maken van beeldend werk onderzoekt zij de natuur; wat is voor haar de essentie? Het groeien, de veerkracht en hoe alles zich voegt naar de steeds weer veranderende omstandigheden. Iets van deze kracht probeert zij zichtbaar te maken in haar beelden van uiteenlopende materialen. Het zijn juist de combinaties van materialen en het spel van vormen en kleuren waarmee zij het ‘levende’ van de natuur in een stilstaand beeld probeert te vereeuwigen.