Nagelaten werk

 Schilderijen, tekeningen en gouaches

An Beerman

Feestelijke opening
zaterdag 3 december 2016 om 15.00 uur

 

Een foto overzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.

Werk van schilderes An Beerman nog één keer te zien

Zetten - november 2016. Van 2 tot en met 26 december loopt in Galerie De Sleedoorn in Zetten een bijzondere expositie van het werk van de in 2015 overleden kunstenares An Beerman. De feestelijke opening van de expositie is op zaterdag 3 december om 15.00 uur. De galerie is geopend op vrijdag, zaterdag en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur en is extra geopend op 2e kerstdag van 14.00 tot 17.00 uur

Na haar studie aan de Rijksacademie in Amsterdam eind jaren veertig van de 20e eeuw, exposeerde An Beerman vanaf de jaren zeventig regelmatig met haar schilderijen. Een selectie van haar omvangrijke oeuvre was in april en mei 2015 te zien in het Museum voor moderne kunst in Arnhem.
Gedurende zestig jaar schilderde An Beerman, zoals ze het zelf zei: ‘ de gewone dingen om mij heen. Ik probeer iets over te brengen van het poëtische, intense en ongewone van die gebeurtenissen ’. Ze schilderde figuratief met een poëtische penseelvoering haar geheel eigen verstilde en indringende werkelijkheid.

De expositie in galerie De Sleedoorn Zetten biedt een unieke, eenmalige kans om niet alleen nagelaten schilderwerk te zien, maar ook een collectie pentekeningen en gouaches die An Beerman jarenlang voor zichzelf heeft bewaard, te bewonderen. De tekeningen, die veelal het Gelders landschap als onderwerp hebben, vallen op door hun kwaliteit en beweeglijke penvoering. Gedurende 4 weekenden (met extra uren op maandag 26 december; 2de kerstdag) biedt Galerie De Sleedoorn bezoekers een unieke gelegenheid om kennis te maken met deze verassende collectie.