Trudie Everdij

 Tekeningen en schilderingen

Ryet van Dijk

Beelden

Feestelijke opening
zondag 5 februari 2017 om 15.00 uur

 

Een foto overzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.

 

 

Het verhaal dat laat zien wat hen beweegt

Zetten – januari 2017.

Van 3 tot en met 26 februari 2017 loopt in Galerie De Sleedoorn in Zetten een prachtige expositie van het werk van twee leden van het kunstenaarscollectief Het Venster in Zetten. Zowel Trudy Everdij als Ryet van Dijk zijn Vensterleden van het eerste uur. Zij kennen elkaar ruim 30 jaar en hebben dezelfde interesses en kijk op Kunst. Beide kunstenaars hebben aan de wieg gestaan van zowel de ontwikkeling van het kunstenaarscollectief als van galerie De Sleedoorn. De feestelijke opening van deze expositie is op zondag 5 februari 2017 om 15.00 uur en wordt opgeluisterd door verhalenvertelster Henny van Daalen. De galerie is geopend op vrijdag, zaterdag en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Ryet van Dijk is al haar hele leven bezig met beeldend vormen. Tekenen, etsen, applicaties maken, keramiek en Land Art brachten haar uiteindelijk bij haar grote fascinatie: werken in steen. Na haar arbeidzame leven volgde zij de Vrije Academie Voor Beeldhouwkunst.
Naast haar activiteiten voor Het Venster volgt zij beeldhouwlessen in het atelier van Marko Markov. Van Dijk toonde haar werk reeds in groepsexposities van het Venster en in exposities samen met beeldhouwers uit Wageningen en omstreken in Huize Kernhem. Deze tentoonstelling geeft een goed overzicht van haar huidige werk.

De bijzondere tekeningen en schilderingen van Trudy Everdij ontstaan intuïtief. De houtskooltechniek, materiaal dat zich uitstekend leent om gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal weer te geven leerde ze door veel naar model te tekenen. Maar ze houdt ook van kleur en juist daarom is schilderen voor haar een nieuwe uitdaging. In haar schilderingen worden beelden gezocht die passen bij datgene wat haar bezighoudt. Naast de Kunstacademie ‘beeldend vormen’ in Arnhem volgde zij diverse cursussen waaronder illustratief tekenen.

De expositie loopt van 3 tot en met 26 februari 2017