Marjo Schoenmaker

en

Nienke Faber

 

Bijzondere combinatie van keramiek, glas en schilderijen

maart 2017 

De feestelijke opening van deze expositie:

 zondag 5 maart om 15.00 uur

 

Een foto overzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.

Bijzondere combinatie van keramiek, glas en schilderijen

Zetten – februari 2017.

Van 3 tot en met 26 maart 2017 loopt in Galerie De Sleedoorn in Zetten een bijzondere expositie van het werk van twee beeldend kunstenaars. Nienke Faber uit de Overbetuwe en lid van het Kunstenaars Collectief het Venster te Zetten. En Marjo Schoenmaker uit Beuningen; aan de andere kant van de Waal. De feestelijke opening van deze expositie is op zondag 5 maart om 15.00 uur. De galerie is geopend op vrijdag, zaterdag en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Het keramisch werk van Nienke Faber is ingetogen en stevig. De sterke, sierlijke lijnen en de speciale textuur geven tederheid prijs. Gladde vlakken en ruwe, woeste details wisselen elkaar af. Daarmee laat zij de eigenschappen van het materiaal zien en komt de vorm in beweging. De huid laat zien hoe de klei voelt. In haar werk creëert Nienke Faber een sfeer van archeologische vondsten. Zij geeft de beelden een verweerde uitstraling door ze in een zaagseloven af te bakken zodat geblakerde effecten ontstaan. Hier lijken begrippen als oud en nieuw met elkaar verbonden en zijn de tijd, schoonheid en vergankelijkheid onderliggende onderwerpen. Behalve dieren en abstracte vormen, maakt zij torso’s, de houding is sensueel, de vorm vereenvoudigd en sterk van lijn, als symbool voor de mens, voor trots en liefde.

In deze expositie wordt de beschouwer geleid langs de ontdekkingstocht die Marjo Schoenmaker de laatste jaren heeft gemaakt. Zij toont haar verschillende schildertechnieken in materialen en kleurgebruik. De oorsprong van Schoenmakers werk ligt in tekenen. Vanuit deze techniek werkt zij op haar eigen wijze naar het nieuwste werk dat vlot en krachtig genoemd wordt. Door haar nieuwsgierigheid naar nieuwe technieken en materialen is zij inmiddels overgestapt op verschillende schildervariaties die zij tijdens deze tentoonstelling laat zien. Behalve landschappen, portretten en geabstraheerd werk wordt ook beschilderd glaswerk getoond.

De expositie loopt van 3 tot en met 26 maart 2017