Lies van den Beld

bronzen beelden

Monique van Stokkum

tekeningen, schilderijen en objecten

Feestelijk opening op 7 mei om 15:00 uur

De expositie loopt van 6 t/m 29 mei 2016

Een combinatie van kleurrijke dynamiek met gestileerde elegantie

Zetten – april 2016. Van 6 tot en met 29 mei loopt in Galerie De Sleedoorn een mooie expositie van het werk van Monique van Stokkum en Lies van den Beld. Monique van Stokkum toont haar schilderijen, tekeningen en objecten en Lies van den Beld verrast u met opmerkelijke bronzen beelden. De feestelijke opening van de expositie is op 7 mei om 15.00 uur. Galerie De Sleedoorn is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur

De schilderijen en tekeningen van Monique van Stokkum verbeelden een eigen kleurvolle, gelaagde wereld. Bepaalde metaforen keren terug zoals mens, dier, huis, boom en landschap. Zij laat zich graag leiden door wat haar treft op haar dagelijkse pad. Opgedane indrukken en fantasie verbinden zich. Naast tekenen en schilderen werkt zij met hout, steen, papier en andere materialen waaruit bijzondere objecten ontstaan. Momenteel is veel van haar ruimtelijk werk ‘kunst om in te bewaren’. Kastjes, kistjes en objecten met ruimte voor dierbare herinneringen. Dat kan de as van een dierbare overledene zijn, maar het kan ook van alles zijn wat men zelf dichtbij zou willen bewaren op een plek waar het veilig is en waar men het kan koesteren. In het afgelopen jaar ontstonden vanuit reflectie en experimenteren werken die weer een geheel nieuwe wending geven aan wat zij al maakte. Dat geldt zowel voor haar schilderijen als voor de nu getoonde objecten.

Na het beëindigen van haar werkzaamheden in de maatschappelijke dienstverlening heeft beeldend kunstenaar Lies van den Beld zich kunnen wijden aan de wens die zij van jongs af aan heeft gehad. Koos zij aanvankelijk nog voor schilderen en keramiek; haar uiteindelijke keuze lag en ligt bij het maken van bronzen sculpturen. Al haar bronzen sculpturen hebben een kenmerkende eigen stijl; ze zijn dynamisch; levendig en hebben een speelse bewegelijkheid. Zij werkt niet vanuit een ontwerp, wel met een thema of een idee. Tijdens het kneden met boetseer was of klei verandert het en groeit het idee onder haar handen. Haar beelden zijn gestileerd, elegant en geabstraheerd/figuratief. Altijd op zoek naar de verrassing in het proces, naar de “parel in de schelp”, naar lichtheid en intelligente humor. Licht en zwaar, abstract en herkenbaar, schijnbare tegenstellingen die in haar beelden verenigd zijn. De beelden van Lies van den Beld vertellen ieder hun eigen verhaal. Ze roepen gevoelens op en nodigen de beschouwer uit om er iets van te vinden.