Hanneke Muijs-Hoksbergen

en

Jan Franssen

 

Aspecten van Ruimte

Aspects of Space

mei 2017 

De feestelijke opening van deze expositie:

 zaterdag 6 mei om 15.00 uur

 

Hier een foto overzicht van de expositie door Rein C. de Jong.

Een foto overzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.

Aspecten van Ruimte

Aspect of Space

Zetten – mei 2017.

Zetten – maart /april 2017. Van 5 tot en met 28 mei loopt in Galerie de Sleedoorn de expositie ‘ASPECTEN VAN RUIMTE’ van Hanneke Muijs-Hoksbergen en Jan Franssen.  Het monumentale werk van Jan Franssen gaat een dialoog aan met de fysieke ruimte van de galerie. De combinatie met de schilderijen van Hanneke Muijs Hoksbergen, in subtiele en ijlen kleuren brengt een plezierige spanning teweeg. De feestelijke opening van deze tentoonstelling is op zaterdagmiddag 6 mei 2017 om 15.00 uur. De galerie is geopend op vrijdag, zaterdag en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Behalve de monumentale beelden van Jan Franssen, in monochrome kleuren en met een zacht tactiele huid, worden ook kleine abstracte sculpturen en modellen in hout en staal getoond. Hij combineert zijn werk als interieurarchitect met werken als beeldend kunstenaar en is vooral geïnteresseerd in de ruimtelijke werking van beelden en constructies. Hij probeert daarin iets over te brengen van de niet tastbare werkelijkheid en zoekt naar een verbinding tussen het object (materie) en de ruimte (niet-materieel). Zijn beelden in hout en staal hebben, in al hun eenvoud, een monumentale uitstraling.

De schilderijen van Hanneke Muijs hebben betrekking op sociaal maatschappelijke- maar ook persoonlijke kwesties en trekken de beschouwer in zijn innerlijke wereld waarbij de liefdevolle relatie met mensen rondom voelbaar is. Haar werk laat een weerspiegeling zien van haar menszijn; een vrouw met levenslessen; omgezet naar een duidelijk voelbare positieve uitstraling. Zij maakt sterk dynamisch abstracte werken. Herkenbaar is het spel met de rest-ruimtes, het gebruik van zwierige lijnen en allerlei attributen die fungeren als kwast met acrylverf, verschillende soorten inkt en paraffine als materiaal.

De expositie loopt van 5 tot en met 28 mei 2017