Overzichtstentoonstelling

 Henk Boxtart 80 jaar

Feestelijke opening

zondag 1 november om 15.00 uur

Deze expositie loopt van 1 tot en met 29 november 2015

Van zondag 1 november tot en met zondag 29 november 2015 loopt in Galerie De Sleedoorn in Zetten een grote overzichtstentoonstelling met werk van de Zettende kunstenaar Henk Boxtart ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag.

Op zondagmiddag 1 november 2015 wordt deze tentoonstelling om 15.00 uur feestelijk geopend. In deze expositie zijn ruim 70 kunstwerken te zien van deze veelzijdige kunstenaar maar geeft tegelijkertijd een tijdsbeeld van zijn prachtig oeuvre.

Met het organiseren van deze tentoonstelling eert Galerie De Sleedoorn en Stichting Raamwerk een van haar grote, zo niet de grootste drijvende kracht achter de totstandkoming van de galerie. Daarnaast is Boxtart oprichter van Het Kunstenaarscollectief Het Venster te Zetten. Gelijktijdig met de opening van deze expositie wordt een reünie georganiseerd voor oud leden van Kunstenaarscollectief Het Venster. Om de feestelijkheden omtrent deze reünie en expositie extra kleur bij te zetten is door het organiserend comité een filmportret gemaakt van Henk Boxtart waarin hij op kleurrijke wijze vertelt over zijn loopbaan. Deze voert van zijn opleiding aan de Arnhemse Kunstacademie, via het leraarschap tekenen en handvaardigheid naar de schepper van diverse kunstobjecten in en om Zetten. In de galerie ligt een route die ook ter gelegenheid van deze expositie in kaart is gebracht. Deze ‘kunstroute’ is goed te lopen en voert de beschouwer langs 9 kunstwerken van de hand van Henk Boxtart!