Agnes Hauptli & Stacey Harvey-Brown

 internationaal bekende weefsters

 

"Nature in the Making"

Feestelijke opening
zondag 6 november 2016 om 15.00 uur

 

Een foto overzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.

Zetten – oktober 2016. Van 4 tot en met 27 november loopt in Galerie De Sleedoorn een bijzondere expositie van het werk van twee internationaal vermaarde weefsters Agnes Hauptli en Stacey Harvey-Brown. De feestelijke opening van de expositie is op zondag 6 november om 15.00 uur. Galerie De Sleedoorn is voor deze zeer speciale gelegenheid extra geopend op dinsdag en woensdag van 11.00 tot 17.00 uur en vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur; donderdag gesloten

Agnes Hauptli, geboren in Zwitserland, emigreerde in 1985 naar Nieuw Zeeland waar zij woont en werkt. Zij werkte 17 jaar als meertalige gids voor groepen toeristen. Sinds zij zich het weven steeds meer eigen maakte en steeds meer onderzoek deed naar alle facetten van de weefkunst is zij vanaf 2003 volkomen gelukkig als wever. Zij doceert en verkoopt haar geweven spullen en voorziet zo in haar onderhoud.

Stacey Harvey Brown verhuist eind 2016 van Engeland naar Zuid Frankrijk. Als professioneel hoboïst trad zij voor het voetlicht en gaf les en als hobby maakte zij kloskant. Toen zij echter met weven in aanraking kwam raakte zij geobsedeerd door de materie. Weven nam het langzaam maar zeker over van de muziek en na een fantastische afscheidstournee in Zuid-Frankrijk in 2006 besloot zij zich volledig te wijden aan weven voor levensonderhoud, lesgeven, onderzoek doen, technieken en structuren te ontdekken, exposeren en boeken schrijven over weven.

De twee weefsters hebben elkaar in 2008 ontmoet en leren kennen in Amerika op het tweejaarlijkse Complex Weavers congres waar beiden werkcolleges volgden. Beiden zijn geobsedeerd door geologie en ze reisden samen naar Arizona met de Canyons, woestijnlandschappen, versteend hout, kloven en meer. In Virginia raakten zij onder de indruk van de verschillende kalksteengrotten die werden bezocht. Stacey weeft graag driedimensionale vormen in naturel tinten, terwijl Agnes kleurrijke vormen maakt in het platte vlak. Beiden begonnen al in 1991 met weven; beiden hebben dezelfde interesses, dezelfde zienswijze en dezelfde denkbeelden maar interpreteren dit ieder op hun eigen wijze. Hun gezamenlijke interesses en reizen stelt hen in staat deze bijzondere exposite te maken. Galerie De Sleedoorn is bijzonder verheugd beide kunstenaars in huis te hebben gedurende de maand november. De tentoonstelling ‘Nature in the Making’ reisde al van Nieuw Zeeland naar Amerika, Engeland en Zwitserland en is nu een maand lang te zien in Nederland. Een unieke gelegenheid om het werk van beide kunstenaars te beschouwen tijdens de extra openingstijden in galerie De Sleedoorn.