Kunst- en Cultuurweek Zetten en omstreken

Het is bijna zover: de kunst- en cultuurweek in Zetten en omgeving van zaterdag 17 t/m zondag 25 september. U kunt in deze week veelzijdig genieten van beeldende kunst, zang, muziek en toneel.

Kunst- en Cultuurroute

Op zaterdag 17 en zondag 18 september exposeren 24 kunstenaars uit Herveld, Hemmen en Zetten, maar ook uit Elst en Valburg hun nieuwe werk. Zij doen dat op 16 locaties: in hun eigen atelier of woning, maar ook in ’t Pakhuis, Brasserie ‘De Heerlijkheid’ , Pannenkoekenboerderij ‘Aan de Linge’ in Hemmen en in het Hendrik Pierson College in Zetten.

Op 17 en 18 (van 11 tot 17 uur) en op 24 en 25 (van 14 to 17 uur) is de overzichtstentoonstelling van het werk van de deelnemers te bezichtigen in Galerie De Sleedoorn, Piersonstraat 11b in Zetten. Als u op 17 of 18 september begint in de galerie, kunt u met de plattegrond in de hand de route volgen.

De openstelling van een aantal panden en plaatsen met cultuur-historische waarde, zoals de kasteeltuin, de ruïne van het kasteel en de kerk in Hemmen en museumboerderij ‘Den Tip’ in Herveld geeft een extra dimensie aan deze kunst- en cultuurroute (openingstijd ‘Den Tip’ zaterdag van 10 tot 16 uur en extra op zondag van 13 tot 16 uur). In de kerk van Hemmen zal Albert Dekker op de zaterdagmiddag en Henk Thijsen op de zondagmiddag het orgel bespelen; Olga de Boer geeft rondleidingen met uitleg over de gebrandschilderde ramen (de kerk is op beide dagen geopend van 14 tot 16 uur)