Adé Peters

 Gé Berns

Op zondagmiddag 28 februari feestelijke finnissage

Vanaf 14.00 uur zijn beide kunstenaars aanwezig

De expositie loopt van 5 t/m 28 februari 2016

Zetten, januari 2016 - Van vrijdag 5 februari tot en met zondag 28 februari loopt in Galerie De Sleedoorn in Zetten een verrassende expositie van twee Betuwse kunstenaars. Adé Peters toont schilderijen en geschilderde portretten en Gé Berns laat zijn nieuwste collectie bronzen beelden zien. Op zondagmiddag 28 februari 2016 is er vanaf 14.00 uur een feestelijke finissage waarbij de beide kunstenaars aanwezig zullen zijn. Galerie De Sleedoorn is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Adé Peters (1955-Amsterdam) is afgestudeerd aan de Kunstacademie Amsterdam en woont sinds 1983 in Kerk-Avezaath en geeft daar tekenles en schilderles aan volwassenen o.a. in haar woonplaats en in Culemborg. Naast opdrachten toont haar vrije werk een breed scala van onderwerpen en technieken zoals in (kleur)potlood, houtskool, pastel, olieverf en acrylverf. In al haar werk overheerst de voorliefde voor een natuurlijke vormenwereld en een intensieve, gelaagde materiaalbehandeling. Behalve modellen, portretten en landschappen (liefst zonder huizen) schildert ze graag abstract of half-abstract. Deze laatstgenoemde werken doen denken aan organische structuren, groeisels, of andere voorstelbare verschijnselen uit de natuur. Een groot deel van de opdrachten die ze uitvoerde zijn portretten, waaronder een acrylschilderij van Mary Dresselhuys (geboren in Tiel) in opdracht van de gemeente Tiel. Sinds 2004 hangt het portret in de Tielse schouwburg.

Door de vele reizen die Gé Berns over de wereld maakt, o.a. Midden en Zuid Am erika, de VS, het verre Oosten, Klein Azië, Turkije, Jordanië en het Midden Oosten is zijn belangstelling voor oude culturen gewekt en groot geworden. Met namen de mummies in de Egyptische cultuur, de schedelvervormingen binnen Mayacultuur in Mexico en de Inca cultuur uit Peru. Maar ook het Europa van de oude Grieken en Romeinen zijn een bron van inspiratie voor Berns. Nog steeds put hij uit zijn reizen voldoende energie en inspiratie om beelden te maken in was die daarna in brons gegoten worden. De beelden variëren tussen abstract en figuratief. Het zijn bijna allemaal unieke beelden. Hij maakt ook, vaak in opdracht, beelden en objecten in corten staal en roestvrij staal. Berns exposeert op dit moment in de galerie van Lieuwke Loth , Luz de la Vida, in Completa Andalusië en in de beeldentuin van Kirry Harri in Jete, Andalusië.