2 tot en met 25 februari 2024

Gevoel en verstand, expositie in Galerie de Sleedoorn

Galerie de Sleedoorn organiseert van 2 tot en met 25 februari 2024 een bijzondere en diepgaande expositie van het etsen van Hans Everdij.
De expositie wordt feestelijk geopend op zondag 4 februari om 15.00 uur.

OMZIEN IN VERWONDERING

Deze expositie is een eerbetoon aan het werk van Hans Everdij. Na zijn overlijden is veel van zijn werk bewaard gebleven en dit werk wordt nu in Galerie de Sleedoorn geëxposeerd.

Zowel filosofie als beeldende kunst hadden zijn hele leven zijn interesse. Later in zijn leven kwam hij in aanraking met de theorie van Euclides, een Griekse filosoof. De komst van internet gaf hem de gelegenheid zijn kennis over deze theorie te verdiepen.

Vanaf 1987 maakte hij spontane etsen met een expressieve uitstraling. Later werden deze samengevoegd met wis- en meetkundige tekeningen die gelezen kunnen worden als interpretaties van de theorieën van Euclides.

Tijdens de oprichting van Galerie de Sleedoorn is Hans gedurende korte tijd lid geweest van kunstenaarsgroep ‘Het Venster’. Na die tijd is het met een individualistische geest zijn eigen weg.

Wij nodigen u van harte uit om deze expositie van werken van Hans Everdij te bezoeken en de samensmelting van twee verschillende werelden zelf ontdekken en ervaren.

Een aanrader voor liefhebbers van zowel expressief kleurrijk werk als voor bewonderaars van geometrische motieven.

Kortom, kom genieten van deze bijzondere expositie die zowel je gevoel als je verstand prikkelt en laat je verwonderen!

 

Openingstijden

In de maanden februari, maart, mei, september, november en december worden in de galerie exposities georganiseerd, waar u van harte welkom bent.

- vrijdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zaterdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zondagmiddag 14:00 tot 17:00 uur

Met de kerstdagen is de galerie gesloten.

Een fotooverzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.