Elfrie Peters

Patti Vaz Dias

Vincent Bakker

& gastkunstenaars

1 - 31 december 2017

Een foto overzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.

De kool noch de geit…

Elfrie Peters, Patti Vaz Dias, Vincent Bakker & gastkunstenaars

 

Zetten – november 2017. Tijdens de laatste expositie van 2017 in Galerie De Sleedoorn die loopt van 1 tot en met 31 december tonen 3 leden van het Kunstenaarscollectief Het Venster hun nieuwste werk. De getekende vertellingen van Patti Vaz Dias vormen samen met de realistische schilderijen van Elfrie Peters en de surrealistische schilderijen van Vincent Bakker een prachtige combinatie die de beschouwer veel kijkplezier zal verschaffen. Zij worden bijgestaan door 3 gastkunstenaars die hun 3D-werk tonen. De feestelijke opening van deze tentoonstelling  is op zaterdagmiddag  2 december 2017 om 15.00 uur. De galerie is geopend op vrijdag, zaterdag en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Patti Vaz Dias tekent haar ‘parabels’ het liefst in zwarte inkt. Haar werken zijn vertellingen en streven ernaar de kijker te verstrooien en te vermaken. Zij wil graag vertellen met het haar toebedeelde gereedschap humor, tekentechniek en een oneindig associatief vermogen, ook wel fantasie genoemd. Daarnaast schildert zij ook wel eens. Dit echter ter lering en vermaak.

De schilderijen van Elfrie Peters kenmerken zich door diversiteit. Olieverf en aquarel zijn haar niet onbekend, maar tegenwoordig werkt zij meer met acrylverf op doek. Haar stijl wordt  figuratief /realistisch genoemd. Zij schildert met veel passie en liefde o.a. dieren in landelijke stijl, bloemen, portretten en stillevens.   

De wereld die Vincent Bakker in zijn schilderijen toont is niet bestaand; hij vermijdt al te duidelijke visuele referenties naar bekende verhalen. De schilderijen ontstaan vanuit min of meer onbewuste beelden. De basis van deze beelden kunnen teksten, muziek of andere schilderijen zijn. Tijdens het schilderen kan er nog van alles ontstaan en veranderen aan het schilderij. Uiteindelijk ontstaat een beeld waarbij de compositie, kleurgebruik en de figuratie een wonderlijke eigenheid vormen.

De drie uitgenodigde gastkunstenaars maken ieder met hun eigen werk deze bijzondere expositie compleet. Marlies van Dijk toont keramisch werk in haar eigen onuitsprekelijke stijl waaruit passie en humor spreekt. Bernadette de Wijs  (B) maakt sinds 2009 hoofdzakelijk Keltisch werk, Raku gestookt. Kirstin van Nuffel (B) toont met de eerlijke vormen van haar in klei-gemaakte-beelden als het ware de buitenste schil van de binnenkant; duidelijk en zonder kapsones. 

De expositie is te zien van 1 tot en met 31 december 2017; kerstdagen gesloten

Feestelijke opening op 2 december om 15:00 uur