Expositie

Sieuwke Ronner

en

Els Mathijssen

 

Beelden en schilderijen

maart 2018

Een foto overzicht van de expositie gemaakt door Rein C. de Jong vindt u hier op sleedoornexpo.weebly.com.

Openingstijden

In de maanden februari, maart, mei, september, november en december worden in de galerie exposities georganiseerd, waar u van harte welkom bent.

- vrijdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zaterdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur
- zondagmiddag 14:00 tot 17:00 uur

Met de kerstdagen is de galerie gesloten.

Zetten – februari 2018. Van 2 tot en met 25 maart 2018 loopt in Galerie de Sleedoorn een bijzondere expositie van de Groningse beeldend kunstenaar Sieuwke Ronner; zij toont prachtige schilderijen gemaakt op een ondergrond van roestend ijzer. Samen met de Betuwse kunstenaar Els Mathijssen die haar nieuwste beelden exposeert bezorgen zij de beschouwer een bijzondere ervaring. De feestelijke opening van deze tentoonstelling  is op zaterdagmiddag 3 maart 2018 om 15.00 uur. De galerie is geopend op vrijdag, zaterdag en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Autodidact Els Mathijssen maakte haar allereerste beeld van een rechthoekig bouwblok. Alleen, zonder (vermeend) kritische blikken van anderen, ging zij de rechthoekige steen te lijf met een houtzaag, houtbeitel en een houten hamer; niet wát zij wilde maken maar wel dát zij iets wilde maken was haar drijfveer. Dit alles zorgde voor workshops en cursussen om zich verder te bekwamen in het metier. Haar beelden maakt zij het liefst in zachtere steensoorten zoals Braziliaans- en Aziatisch speksteen, Serpentijn, Albast en Seleniet. Met soms een uitstapje naar andere materialen als hout en gips. Zonder vooropgezet plan, zoekend, langzaam, soms wat ingewikkeld, maar met oog voor detail en precies in de afwerking ontstaat haar meeste werk. Onder de naam 'Steengoed en meer' heeft Els Mathijssen inmiddels haar eigen bedrijfje en atelier en maakt zij niet alleen beelden maar verkoopt ook steen en gereedschap. Daarnaast geeft zij lessen bij Creatief Collectief Elst en workshops voor teams, families en vrienden.

In het werk van Sieuwke Ronner staan de mens en het leven centraal. De psyche van de mens en de menselijke levensloop blijven boeien waarbij gezichtsexpressie het belangrijkste blijft om weer te willen geven.  Haar mensfiguren ontstaan meestal vanzelf maar er wordt ook wel naar model gewerkt.  Schilderen op roestig ijzer vindt zij fascinerend omdat het al zo’n een doorleefde huid heeft. Daarbij  experimenteert zij met het laten roesten van het ijzer om bepaalde effecten te bewerkstelligen. Daarin intrigeren de thema’s wording en verwording, omdat dit te maken heeft met het leven en de natuur. Het werken met het materiaal ijzer sluit daar goed bij aan. Naast het schilderen werkt zij ook driedimensionaal met beelden in klei en metaal. Het zijn twee liefdes die elkaar soms verdringen, maar ook wel samen gaan.   

De expositie loop van 2 tot en met 25 maart 2018

 

Uitnodiging

Persbericht

De feestelijke opening is op zaterdagmiddag 3 maart 2018 om 15.00 uur.